Запрошуємо до нашого закладу

2020-09-01

Дорогі друзі! Поздоровляємо вас з початком нового навчального року! Хай цей навчальний рік подарує вам багато корисних знань і умінь. Хай ті сили, які Ви вкладаєте в свою роботу, неодмінно відіб'ються на Ваших результатах! Нових досягнень і підкорення нових спортивних вершин!

Оголошується набір дітей в спортивні групи з плавання.

Зарахування вихованців до ДЮСШ №2 у групи початкової пілготовки 1 року навчання (початкового рівня) здійснюється у віці 7-10 років. При прийомі вихованців враховується:

1)ступінь бажання займатися плаванням та ЗФП;

2)стан здоров’я дитини (медичний допуск до занять плаванням та ЗФП);

3)згода батьків вихованця, або осіб що їх замінюють;

4)ступінь відповідності морфотипу дитини вимогам плавання;

5)рівень фізичних якостей;

6)рівень спеціалізованих сприймань і, насамперед, відчуття води;

7)спортивна спадковість.

Вище перераховані умови можуть допомогти при відборі у групи плавання і прогнозуванні віддалених результатів, але 4-7 пункти не являються провідними при зарахуванні дитини в ДЮСШ.

Прийом вихованців здійснюється на підставі заяви батьків дитини або осіб, що їх замінюють. Списки груп зарахованих вихованців затверджуються наказом директора ДЮСШ №2.

Якщо рівень плавальної та фізичної підготовки дитини, що зараховується в ДЮСШ №2 є вищим, ніж вимоги початкового рівня підготовки, такий вихованець зараховується у групу ПП-2 р.н. в залежності від його вмінь, навичок і результатів, показаних ним у тестових завданнях.

ДОВІДКА ЗА ТЕЛ.2-41-63

Участь баскетболістів в Д- Лігі

Вихованці тренера- викладача з баскетболу Бурлаки С.В. приймають участь у регіональному турнірі з баскетболу.З метою популяризації баскетболу серед дітей міста та області до 14 років.

У грудні місяці пройшов I етап змагань.Від нашої школи брали участь 2 команди: хлопці 2002р.н. та 2004р.н.Зустрічі відбувались у місті Нікополь та місті Марганець з командами м.Нікополь.У команди м.Марганця 4 перемоги з 5 зустрічей.Чекаємо подальших дій..

20-21 лютого 2020 року

Проведення відкритого турніру міста з плавання присвяченого

пам'яті воїнів -афганців Володимира Долгова і Івана Олійника.

/Files/images/SDC11732.JPG

ДЮСШ №2 від свого імені та від імені учнів,яким Ви подарували солодощі та нагороди на заході з нагоди проведення відкритого турніру міста з плавання присвяченого пам,яті воїнів- афганців В.Долгова і І.Олійника,висловлює щиру вдячність Голові Марганецької спілки ветеранів війни в Афганістані Ткачук В.А.та воїну-інтернаціоналісту Мамонтов А.В.Дякуємо Вам за Ваші добрі і відкриті серця!Найращі побажання в подальшій Вашій діяльності,реалізації всіх Ваших хороших задумів!

Користь від занять плаванням/Files/images/t_0002.jpg

Плавання - унікальний вид спорту, корисний як для дорослих, так і для дітей. Плавання дозволяє не тільки зміцнити здоров'я, а й покращити зовнішній вигляд. Воно позитивно впливає на основні показники фізичного розвитку людини: ріст, вагу, зміцнення серцево-судинної й нервової системи, розвиток дихального апарату та м'язової системи. Плавання також є прекрасним засобом профілактики та виправлення порушень постави, сколіозів, плоскостопості.

Психологами встановлено, що заняття плаванням розвивають такі риси особистості, як цілеспрямованість, наполегливість, самостійність, рішучість, сміливість, дисциплінованість, уміння співпрацювати в колективі. Саме тому плавання сприятливо впливає не тільки на фізичний розвиток людини, а й на формування її особистості.

Згідно з даними Американської асоціації водного фітнесу (USWFA), не тільки плавання, а й водні вправи мають низку переваг, а саме: сприяють підвищенню витривалості та гнучкості, оптимізують м'язовий баланс, роблять фігуру стрункою та граціозною, активізують кровообіг, застосовуються як реабілітаційна терапія при м'язових і суглобових травмах, служать прекрасним засобом зняття напруги, підвищують працездатність.

Специфічні особливості дії плавання на організм людини

/Files/images/t_0003.jpg

Плавання є унікальним видом фізичних вправ і відноситься до найбільш масових видів спорту, як в нашій країні, так і за кордоном.

Специфічні особливості плавання пов’язані з руховою активністю у водному середовищі. При цьому організм людини піддається подвійній дії: з одного боку на нього впливають фізичні вправи, з іншою водне середовище. Ці особливості так само обумовлені і фізичними властивостями води: її щільністю, в’язкістю, тиском, температурою, теплоємністю.

До того ж при заняттях плаванням тіло людини знаходиться в горизонтальному положенні.

Дія води на організм починається з шкіри, поверхня якої, як відомо 1,5- 2 м2. Омиваючи тіло плавця вода очищає шкіру, покращуючи тим самим її живлення і дихання. Крім того, шкіра піддається хімічній дії мікроелементів, що містяться у воді.

Щільність води приблизно в 775 разів більше щільності повітря, а звідси утруднення рухів, обмеження швидкості і великі енерговитрати. При плаванні основна м’язова робота витрачається не на утримання людини на воді, а на подолання сили лобового опору.

Витрата енергії при плаванні на різні дистанції залежить від їх довжини і потужності роботи. На дистанціях 100 - 1500 м він складає в середньому від 100 до 500 к/кал.

Тиск води перешкоджає виконанню вдиху, а при видиху у воду доводиться долати її опір, що приводить до підвищеного навантаження на дихальну мускулатуру. При плаванні виробляється новий автоматизм дихання, який характеризується зменшенням тривалості дихального циклу, збільшенням частоти і хвилинного об’єму дихання.

При цьому збільшується легенева вентиляція і життєва місткість легенів. Окрім щільності і тиску води істотний вплив на організм при заняттях плаванням надає її теплоємність.

Теплоємність води в 4 рази більше і теплопровідність в 25 разів вище, ніж повітря. Тому, коли людина знаходиться у воді, його тіло випромінює на 50-80 % більше тепла, чим на повітрі. У зв’язку, з чим у нього підвищується обмін речовина для збереження теплового балансу в організмі.

Вплив занять плаванням на серцево-судинну і дихальну систему

Плавання сприятливо впливає на серцево-судинну систему. Горизонтальне положення тіла, а також циклічні рух, пов’язані з роботою м’язів, тиск води на підшкірне русло, глибоке діафрагмальне дихання і зважений стан тіла - все це сприяє притоці крові до серця і в цілому істотно полегшує його роботи. В результаті занять плаванням знижується тиск систоли, підвищується еластичність судин, збільшується ударний об’єм серця.

У тих, що систематично займаються плаванням наголошується фізіологічне уповільнення пульсу до 60 і менш ударів в хвилину. При цьому серцевий м’яз працює могутньо і економно.

Таким чином, в результаті занять плаванням в серцево-судинній системі відбуваються позитивні зміни (у вигляді посилення скоротливої здатності м’язової стінки судин і поліпшення роботи серця), які ведуть до швидшого транспортування крові, насиченої киснем, до периферичних ділянок тіла і внутрішніх органів, що сприяє активізації загального обміну речовин.

Механізм позитивної дії плавання на органи дихання полягає в активному тренуванні дихальної мускулатури, збільшенні рухливості грудної клітки, легеневої вентиляції, життєвої місткості легенів, споживання кисню кров’ю. При плаванні в диханні беруть участь найвіддаленіші ділянки легенів, і в результаті виключаються застійні явища в них.

Крім того, плавання із затримкою дихання, пірнання, занурення під воду тренують стійкість до гіпоксії.

/Files/images/t_0005.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 825

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.